MENU

REJSEFORSIKRING

 

Vi anbefaler generelt, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Vær opmærksom på, at vores muligheder for at hjælpe dig i visse områder kan være stærkt begrænsede og underlagt stramme lokale regler på rejsemålet.

 

HVORDAN DÆKKER MIN REJSEFORSIKRING, HVIS JEG TAGER TIL ET GRØNT ELLER GULT OMRÅDE?

Vi dækker som normalt, hvis du kommer til skade eller bliver syg – også hvis det skyldes coronavirus.

 

ER JEG DÆKKET, HVIS JEG TAGER TIL ET ORANGE/SKRAVERET ORANGE OMRÅDE?

Vi dækker ikke rejser i orange/skraveret orange område, medmindre du har et gyldigt coronapas som følge af, at du enten:

 1. Er færdigvaccineret
 2. Tidligere smittet

Vi dækker ikke, hvis området er orange eller rødt af andre årsager – fx krig eller naturkatastrofer.

 

ER JEG DÆKKET, HVIS JEG TAGER TIL ET RØDT OMRÅDE?

Vi dækker ikke rejser i røde områder.

 

HVORDAN ER JEG DÆKKET, HVIS OMRÅDET BLIVER ORANGE/SKRAVERET ORANGE ELLER RØDT, MENS JEG ER AFSTED?

Hvis området bliver orange/skraveret orange eller rødt pga. coronavirus, mens du er afsted, kan du blive der, indtil du havde planlagt at skulle tage hjem. Vi skal nok dække dig som normalt, hvis du bliver syg.

 

HVORDAN ER JEG DÆKKET, HVIS JEG FÅR CORONAVIRUS PÅ MIN REJSE?

Hvis du bliver testet positiv for coronavirus, dækker vi på samme måde som ved enhver anden sygdom – udgifter til lægebehandling, erstatningsrejse osv.

 

Vi dækker ikke, hvis du var syg, allerede før du tog afsted.

 

 

AFBESTILLINGSFORSIKRING (fremgår af policen om du har tegnet denne dækning)

 

DÆKKER AFBESTILLINGSFORSIKRINGEN, HVIS MIN REJSE GÅR TIL ET GRØNT ELLER GULT OMRÅDE?

Du kan bruge din afbestillingsforsikring som normalt, hvis området du skal rejse til, var grønt eller gult da du købte din rejse. Det gælder uanset, om området senere skifter farve. 

 

DÆKKER AFBESTILLINGSFORSIKRINGEN, HVIS JEG VIL AFBESTILLE EN REJSE TIL ET ORANGE/SKRAVERET ORANGE ELLER RØDT OMRÅDE?

Afbestillingsforsikringen dækker ikke, hvis området var rødt eller orange/skraveret orange, da du købte rejsen. Den dækker dog, hvis området først bliver orange/skraveret orange eller rødt, efter du har købt rejsen. Vær opmærksom på at der er forskel på, om du selv har booket og planlagt rejsen, eller om du har købt en pakkerejse.

 

 • Hvordan er jeg dækket, hvis jeg selv har booket og planlagt rejsen?
 • Vi kan tidligst tage stilling til, om afbestilling af rejsen er dækket, når der er fem dage til din afrejse. Det skyldes, at Udenrigsministeriets rejsevejledning hurtigt kan ændre sig igen. Følg med i rejsevejledningerne på um.dk.

 

 • Er jeg dækket, hvis mit fly bliver aflyst?  
 • Afvent om flyet aflyses – du må ikke selv aflyse flyvningen. Hvis flyet er aflyst, har du som forbruger ret til at få pengene tilbage fra flyselskabet eller den billetportal, du har købt billetterne igennem, da de ikke leverer den vare, du har betalt for.
 • Vær opmærksom på at du ifølge EU-lovgivningen ikke er forpligtet til at tage imod et gavekort eller en voucher i stedet for penge.

 

 • Dækker afbestillingsforsikringen min feriebolig?
 • Du skal først kontakte ferieboligudlejeren for at aftale muligheden for at ombooke eller få pengene tilbage. Er det ikke muligt, skal du bede om skriftlig dokumentation for afslaget.

 

ER JEG DÆKKET, HVIS OMRÅDET SKIFTER FARVE, EFTER JEG HAR KØBT MIN REJSE?

 

 • Ja, afbestillingsforsikringen dækker som normalt, så længe området var grønt eller gult uden indrejserestriktioner, da du købte rejsen.

 

DÆKKER AFBESTILLINGSFORSIKRINGEN, HVIS MIN PAKKEREJSE BLIVER AFLYST?

 

 • Hvis din pakkerejse bliver aflyst, er det dit rejsebureau eller det selskab som du har købt pakkerejsen hos, der skal dække afbestillingen. Ifølge Lov om pakkerejser § 15, stk. 2 har du ret til at få samtlige beløb refunderet hos din rejsearrangør. Kontakt derfor det rejsebureau eller selskab som du har købt pakkerejsen hos, for at få erstattet din rejse. 

 

 • Vær opmærksom på, at du ifølge EU-lovgivningen ikke er forpligtet til at tage imod et gavekort eller en voucher i stedet for penge.

 

JEG ER FÆRDIGVACCINERET ELLER TIDLIGERE SMITTET – HVORDAN ER JEG DÆKKET VED AFBESTILLING?

 

 • Hvis du er færdigvaccineret eller tidligere smittet med coronavirus (og har et gyldigt coronapas), og du køber en rejse til et grønt, gult eller orange/skraveret orange område, er du og dine medrejsende børn under 18 år dækket på normale vilkår. 

 

 • Det er dit eget ansvar, at du er vaccineret, hvis det er et krav i det område, du skal rejse til.

 

KAN JEG AFBESTILLE, HVIS JEG BLIVER SYG AF VACCINEN?

 

 • Ja det dækker vi som normal sygdom, i.h.t. forsikringsbetingelserne.